woensdag 18 januari 2012

Toujours faites simple


Keep it simple stupid!


Hou het simpel. Staat op naam van August Escoffier, topkok in Parijs en Londen. Maar dan in de periode eind 19e en begin 20e eeuw. Die zal zich in het graf omdraaien bij het zien van moleculair koken e.d. van vandaag de dag.

Niet helemaal misschien want de trend vandaag is werken met lokale seizoenproducten en pure smaken. Degene die zo kookt weet dat simpel dan niet eenvoudig is.

De overeenkomst met de zakelijke wereld is het begrip KISS. Keep it simple stupid. Maak het begrijpbaar voor anderen en voor jezelf. Te vaak constateer ik dat zaken onnodig gecompliceerd worden.

Dat kan door het gebruik van taal. Van vaktermen. Of theoretische termen uit wetenschappelijke studies en boeken. Niet dat daar iets mis mee is, maar niet iedereen begrijpt ze. Ingewikkelde instructies die niemand kan onthouden zijn een andere manier. Dus hou het simpel als het kan. Maak complexe zaken begrijpbaar als je dat kunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten